Masaj balinez traditional

masaj balinez

In salonul nostru, masajul balinez este efectuat de terapeute originare din Bali, care au absolvit o scoala traditionala de masaj din Denspasar (South Bali) si au o practica indelungata.

O sedinta de masaj balinez in salonul nostru dureaza fix o ora. Pregatiti-va pentru o experienta unica! In prima etapa veti avea parte de un masaj apasat, profund si dinamic, iar in partea a doua veti experimenta un ritual energetic relaxant, o adevarata desfatare pentru simturi.

Acest tip de masaj este specialitatea casei si oricat v-am spune noi prin cuvinte, nu veti intelege decat dupa ce veti experimenta, cat de relaxant si reconfortant este. Abia dupa ce masajul se va fi terminat, veti intelege cata oboseala si ce stare de tensiune acumulaserati in corp. Este o experienta senzoriala complexa pentru ca sunt implicate mai multe simturi.

Bali este o insula si o provincie a Indoneziei si s-a bucurat de influente de medicina traditionala din China, India si sud-estul Asiei. Aceste influente explica, in parte, miracolul dezvoltarii la un nivel atat de ridicat al masajului practicat in Bali. Este, pe de alta parte, si meritul balinezilor care au experimentat diferite tehnici timp de sute de ani, distiland cunostintele si rafinand acest masaj unic la rang de arta si intr-o forma terapeutica. O alta explicatie ne-o dau istoricii care arata ca la aparitia Islamului in arhipelagul indonezian, in perioada de conversie la mahomedanism (1478-1520) o mare parte dintre membrii familiei regale, curteni, preoti hinduisti, mestesugari, artizani si artisti s-au refugiat inspre insulele Java si Bali. Pe vremea aceea masajul era practica de femei in Java si de barbati in Bali. In Java se practica mai mult masajul de relaxare, pe cand in Bali masajul era mai mult terapeutic si de aceea, maseurii din Bali erau numiti vindecatori.

Starea de beatitudine
Desi multi cred ca masajul balinez se ocupa numai de corp, trebuie spus ca defapt, are ca scop relaxarea profunda a mintii si a corpului. Se intentioneaza echilibrarea fluxului de energie din intregul organism si pentru asta se apeleaza la presopunctura, reflexologie, aromaterapie, folosiea pietrelor, la rularea pielii si detensionarea muschilor pentru ca sangele si oxigenul sa circule normal si liber intr-un aflux binefacator.

Masajul balinez se efectueaza pe o masa clasica de masaj si este un masaj profund care ajunge pana in adancul fibrelor musculare. Se executa miscari de framantare, mobilizarea incrucisata a fibrelor, rularea pielii, strangeri gentile alternate cu miscari lente lungi. Se pune presiune cu palma, cu podul palmei sau cu degetele in anumite zone pentru a realiza echilibrarea energetica prin presopunctura.

Daca ati face acest masaj in Bali, probabil ca ati simti durere, pentru ca acolo este un masaj dur, cel putin in prima parte, pentru ca se intentioneaza ajungerea in profunzimea tesuturilor, si asta cel putin la prima sedinta de masaj balinez poate produce oarecare durere. Noi am modificat practica obisnuita si am adoptat o tehnica la limita durerii, astfel incat sa nu devina o experienta neplacuta, dar totusi sa rezolve problemele de profunzime. Nu trebuie sa va ingrijorati, dv. stabiliti pragul, impreuna cu terapeutul, iar acesta este tot timpul atent la semnalele date de dv. De asemenea, daca ati face acest masaj balinez traditional chiar in Bali, atunci ar fi fost posibil sa aveti parte de un tratament chiar pe plaja, pe malul oceanului, in mijlocul naturii, cu care ati fi intrat in armonie.

Presopunctura se aplica in special in talpa piciorului si in palma, unde exista proiectii ale tuturor organelor si a meridianelor energetice si unde se pot modifica, in mod benefic, energiile care circula prin organism.

Pentru a aduce la echilibru energiile yin si yang se foloseste ceea ce in Bali este denumit rwa binada, adica folosirea de pietre speciale calde si reci pentru a masa anumite parti ale corpului.

Cand vine vorba despre arome, sunt folosite uleiuri esentiale de iasomie, trandafir, lemn de santal, nuca de cocos, cempaka. Aromaterapia nu este de neglijat intr-un masaj balinez pentru ca se adreseaza direct simtului olfactic, care este singurul simt ce nu trece prin talamus ca sa ajunga la scoarta cerebrala, in timpul somnului sau in cazul relaxarii profunde.

In final, dupa aparitia starii de relaxare, aproape totala, veti experimenta energizarea, adica va veti simti reconfortat si cu bateriile reincarcate, cu o minte mai limpede si o stare sufleteasca mai buna.

Partea terapeutica

Asiaticii explica eficienta terapeutica a acestei forme de masaj balinez prin faptul ca se actioneaza asupra celor 12 meridiane care strabat corpul. Fiecare meridian corespunde unei parti a corpului sau a unor functii anume ale organismului. Prin aceste meridiane trece o forma de energie numita qi sau ki care este responsabila de buna functionarea a diferitelor parti sau organe. Terapeutul actioneaza asupra meridianelor imbunatatind circulatia qi prin miscari incete, lungi si de profunzime.

Masajul balinez este deseori recomandat pentru recuperarea din accidentari sportive, la fel ca si pentru dureri si intepenirea articulatiilor, pentru migrene, pentru usurarea problemelor legate de privarea de somn sau pentru insomnie, pentru maladii acute sau cronice respiratorii cauzate de alergii, pentru astm, pentru imbunatatirea circulatiei limfei si a sangelui, pentru combaterea anxietatii, a stressului si a depresiilor usoare. In esenta, este un masaj riguros, dar generos, este un sistem terapeutic care aduce mintea si corpul intr-o sincronizare perfecta pentru a pastra sanatatea la nivele optime, pentru o stare de bine, pentru liniste interioara si satisfactie spirituala.

balinez02

Masaj balinez Bucuresti – aici gasiti si alte masaje traditionale originare din Asia.