Masaj cu pietre calde

masaj cu pietre calde

Masajul cu pietre calde sau cu pietre vulcanice se mai numeste si terapie geotermala, iar aceasta denumire pompoasa nu este prea exacta.

Originea folosirii pietrelor calde, obtinute din albia raurilor, pare sa fie in India cu 5000 de ani in urma, in sistemul de vindecare Ayurveda.

Din vremuri imemoriale, unii vindecatori foloseau pietre luate din rau pe care le incalzeau in bazine termale sau cu carbuni. In Bali se credea ca rocile sau pietrele provenite de la vulcanul Batu inglobeaza energia acestuia, iar pietrele din raul Batu au captat vitalitatea apei curgatoare.

In China se consemneaza cu 1500 de ani inainte de Cristos ca se faceau tratamente cu pietre incalzite pentru indepartarea contracturilor musculare si pentru eliberarea tensiunii sau pentru a imbunatati functionarea unor organe interne. Se pare ca pietrele incalzite au fost folosite si in Japonia, Corea si in Hawai, mai tarziu, in evul mediu apar si in Europa.

In timpurile noastre, o terapeuta din Statele Unite, Mary Nelson, este cea care incorporeaza, pe baze stiintifice, tratamentul cu pietre calde si reci intr-o procedura de masaj. In 1993 ea inventeaza un sistem cu 54 de pietre calde, 18 pietre reci si o piatra la temperatura camerei si denumeste acest sistem ca LaStone Therapy. Acum acest sistem s-a dezvoltat foarte mult si s-a transformat intr-o companie care ofera training pentru aceasta metoda pe intreg globul. In SUA si Europa aceasta forma de masaj cu pietre calde este cea care a avut cea mai rapida rata de crestere. O multime de vedete de la Hollywood beneficiaza in mod regulat cu aceasta terapie.

Terapeutii cauta pietre de calitate si acestea trebuie sa fie cat mai netede, frumos rotunjite, trebuie sa fie simetrice pentru a avea un bun echilbru si trebuie sa retina cat mai mult caldura. Unii prefera rocile bazaltice, altii pe cele vulcanice sau pietrele de rau.

Masajul cu pietre calde este mai mult decat o simpla masare cu pietre incalzite, ci este un tratament multidimensional care ajunge pana in adancul sulfetului.

Masajul cu pietre calde combina beneficiile termoterapiei cu loviturile de masaj folosind pietre, pentru a crea o senzatie profunda de relaxare si pentru a trata. Caldura pietrelor incalzeste pielea, ceea ce permite o mai buna absorbtie a uleiurilor si lotiunilor folosite si in acelasi timp pregateste musculatura corpului pentru ca terapeutul sa poata sa ajunga mai in adanc, in straturile profunde ale muschilor.

Pietrele folosite sunt de marimi diferite si sunt incalizite la 45-60 de grade in niste cuve speciale. Puse pe corp aceste pietre incalzite creaza o senzatie de caldura continua prin tot corpul si asta face ca beneficiile masajului sa fie receptate fizic si emotional mai bine si in plus aduce un aflux sporit de sange spre tesuturi. Masajul cu pietre calde se presupune ca inlatura tensiunea si oboseala nervoasa, iar plasarea pietrelor calde pe centrele energetice ale corpului, numite chakre, este menita sa echilibreze fluxul de energie din organism.

Pietrele cele mai des folosite sunt din bazalt cu continut ridicat de fier, ceea ce le face sa retina caldura mai mult timp. Pietrele sunt incalzite la temperaturi diferite si sunt asezate in functie de temperatura, pe corpul bine uleiat si se obtine un efect asemanator celui de la sauna, dar fara sa trebuiasca sa inhalati abur. Terapeutul va masa folosind unele pietre, iar pe altele le va lasa plasate in locuri strategic alese cum ar fi coloana vertebrala, gat, spatele genunchiului, intre degetele de la picioare.

Uneori terapeutii includ in masajul cu pietre calde si pietre reci de marmura pentru a ajuta recuperarea muschilor care au suferit accidentari sau cu inflamatii. Pietrele reci favorizeaza un aflux mai mare de sange oxigenat si ajuta la eliminarea toxinelor. Acest joc intre temperaturi ridicate si coborate influenteaza atat circulatia sanguina, cat si pe cea limfatica si declanseaza mecansime interne de vindecare. Deseori, se folosesc pietre calde si reci in acelasi timp pentru a stimula circulatia limfatica si a scoate mai rapid deseurile provenite din celule. Acest proces se petrece deoarece pietrele calde fac ca vasele de sange sa se dilate, tragand sangele mai repede inspre zona cu vasodilatatie, pe cand pietrele reci creaza vasoconstrictie, stimuland sistemul nervos si impingand toxinele dinspre zona cu vasoconstrictie. Asta asigura o mai buna oxigenare si alimentare cu nutrienti a celulelor, o evacuare mai rapida a deseurilor celulare si bineinteles o circulatie mai buna a limfei.

Masajul cu pietre calde este potrivit pentru persoanele mai friguroase sau care au mereu picioarele reci. De asemenea, este indicat celor care au tensiuni musculare si prefera un masaj mai usor, mai putin apasat, deoarece caldura ajuta la relaxarea muschilor si permite terapeutului sa lucreze fara sa foloseasca presiune mai mare.

Masajul cu pietre calde este ideal pentru cei care au nevoie de o masare facuta in adancime, dar nu suporta presiunea crescuta sau apasarile profunde. Terapeutii priceputi in folosirea pietrelor calde au nevoie de foarte putina presiune pentru a avea un impact profund. Cei de la LaStone obisnuiesc sa spuna ca un masaj cu pietre calde ajunge de 5 ori mai adanc decat un masaj suedez, iar terapeutii japonezi cred cu tarie ca o lovitura cu piatra este echivalenta cu 10 lovituri facute cu mana goala. Nu trebuie sa mai mentionam ca terapeutele noastre sunt foarte pricepute si au maini de aur.

Dupa incalzirea unei arii mai mari, masajul cu pietre vulcanice se efectueza, in unele zone, in mod centripet, adica dinspre exterior spre interior.

Iata care sunt beneficiile masajului cu pietre calde:

 • duce la relaxarea profunda a muschilor
 • inlatura toxinele si duce la evacuarea mai rapida a deseurilor celulare
 • reduce spasmele musculare si durerea
 • imbunatateste circulatia limfatica
 • calmeaza mintea
 • caldura induce o relaxare profunda
 • sunt reduse stresul, oboseala fizica si psihica
 • circulatia sanguina este imbunatatita si procesele de autovindecare sunt stimulate
 • caldura inlatura durerile articulare
 • mareste flexibilitatea
 • echilibreaza sistemul nervos central
 • echilibreaz energiile care trec prin chakre

In salonul nostru masajul cu pietre calde dureaza 75 de minute si desi uneori clientii cred ca nu vor avea suficienta rabdare, in final ne marturisesc ca nu stiu cand a trecut timpul. Dupa aceasta sedinta, in cazul in care ati transpirat mult, este bine sa va hidratati corespunzator si sa beti multa apa sau ceaiuri.

pietre

Masaj cu pietre calde Bucuresti – aici gasiti si alte forme de tratament corporal