Masaj de relaxare – revitalizant si reconfortant

femeie in relaxare profunda dupa masaj

In viata moderna, tumultoasa, cu ritm rapid, cu stres si cu o multime de sarcini, cu probleme, omul modern, de multe ori, nu are timp sa se relaxeze, iar uneori nu stie cum sa faca asta. Va invitam in salonul nostru de masaj unde veti gasi rapid starea de relaxare profunda, pe care este posibil sa n-o mai fie experimentat-o demult sau poate niciodata.

Stresul este permanent in jurul nostru si daca nivelul de stres creste alarmant organismul tau poate ceda nervos. Stresul te poate face sa te simti rau, un rau organic care nu pare a avea o explicatie clara. Stresul face ca tensiunea sa-ti creasca si inima sa bata mai rapid, iti slabeste sistemul imunitar si iti reduce capacitatea de munca. Oamenii cred ca pot combate stresul prin fumat sau prin consumarea de bauturi alcoolice si de cele mai multe ori uita ca masajul este una din formele cele mai eficiente de combatere a stresului.

Masajul de relaxare este un masaj facut usor, cu gentilete si menit numai in a va ajuta sa va relaxati. Terapeutul, in acest caz, va face miscari lente si fara sa foloseasca o presiune prea mare sau sa incerce sa ajunga in profunzimea tesuturilor. Sunt folosite miscari de framantare si lovituri usoare, scurte, alternate cu miscari lungi de presiune scazuta.

Nu se pune accent pe rezolvarea unor probleme musculare, cum ar fi nodurile sau galmele, pentru ca asta ar putea provoca tensiune sau chiar durere. In masajul de relaxare, terapeutul nu va forta limita durerii pentru ca scopul este relaxarea si numai relaxarea, atat cea fizica, cat si cea psihica.

Masajul este facut atat de  bland, incat este posibil sa va ia somnul. Se intampla asta mai ales cu cei care experimenteaza masajul pentru prima data, sau cu cei hotarati sa-si diminueze nivelul de stres la minimum.

De un masaj de relaxare poate beneficia cineva care-si permite un rasfat din cand in cand, dar nu va asteptati sa puteti scapa de nodurile din muschi printr-o singura sedinta, ci doar sa va scufundati timp de o ora intr-o stare specifica de profunda relaxare si confort.

Exista reale beneficii de sanatate chiar si intr-un simplu masa de relaxare. Masarea usoara stimuleaza terminatiile nervoase din piele, care transmit mesaje de-a lungul sistemului nervos si declanseaza in creier eliberarea de endorfine, care sunt hormoni cerebrali cedau senzatia de bine sau de fericire si au rol antidepresiv si de combatere a durerilor.

Masajul ajuta la relaxare si prin stimularea sistemului nervos parasimpatic si concomitent au loc scaderea tensiunii arteriale, incetinirea ritmului inimii si accelerarea activitatii digestive. De asemenea, circulatia sangvina este stimulata, ca si circulatia din sistemul limfatic.

Vorbitul in timpul sedintei de masaj nu va va ajuta sa va relaxati, deoarece tine mintea activa, inihiband raspunsul de relaxare. In loc sa palavragiti, va recomandam sa va concentrati asupra propriei dv. respiratii si la miscarea mainilor terapeutului. Este posibil ca uneori, printr-o forma de concentrare asupra respiratiei si miscarilor sa ajungeti la o stare usor meditativa, care are efecte benefice asupra psihicului dv.

Trebuie spus ca renumita clinica Mayo recomanda cu caldura masajul si arata ca produce reale beneficii de sanatate si mentioneaza despre studii care demonstreaza ca masajul de relaxare este o metoda eficienta de combatere a stresului si a tensiunii musculare. Mai se arata ca exista cercetari care spun ca masajul ar putea fi bun si pentru:

 • combaterea anxietatii
 • ameliorarea problemelor digestive
 • combaterea fibromalgiei (o afectiune care provoaca durere in muschi la atingere sau apasare)
 • ameliorarea fibromatozei (aparitia de fibroame in tesutul muscular)
 • combaterea durerilor de cap
 • combaterea insomniei cauzate de stres
 • tratarea paresteziilor(amorteli, furnicaturi, intepaturi) si a nevralgiilor

Ce se intampla in salonul nostru si ce aveti nevoie sa stiti dinainte?

Nu aveti nevoie de pregatiri speciale pentru un masaj de relaxare, eliberarea din stransoarea hainelor si un dus cald sunt de ajuns. Maseuzele noastre aduse din Bali va vor unge trupul cu uleiuri speciale pentru ca masajul sa se faca mai usor si pentru ca anumite substante hidratante si nutritive sa intre in piele.

Daca sunteti pentru prima data la noi in salon si la primul masaj, va propunem ca maseuza sa va faca un masaj in timpul caruia sa experimentati cate putin si din toate celelalte masaje disponibile in centrul nostru. In acest fel, veti sti ce vi se potriveste si ce fel de masaj veti incerca pe viitor.

Masajul va incepe de pe picioare, chiar din talpi, va continua pe coapse si va ajunge pe spate si in zona gatului, unde se aduna multe tensiuni. Terapeutul va insista in zonele pe care le simte mai tensionate, dar puteti sa-i spuneti care zone le simtiti dv. ca fiind problematice si unde credeti ca daca insista va veti simti mai bine.

Sa recapitulam care sunt beneficiile pe care le aduce orice masaj de relaxare facut la noi in salon:

 • reduce tensiunea musculara
 • imbunatateste circulatia sanguina
 • stimuleaza sistemul limfatic
 • creste mobilitatea articulatiilor si flexibilitatea lor
 • imbunatateste calitatea pielii
 • accelereaza refacerea tesuturilor moi deteriorate
 • reduce anxietatea si starile depresive
 • imbunatateste vitalitatea organismului si reenergizeaza

Alte masaje care induc relaxare desi sunt diferite gasiti pe site-ul nostru: balinez executat de terapeute din Bali si terapeutic cu actiune reconfortanta.

prosoape curate rulate din salon

Salon masaj relaxare Bucuresti – aici gasiti si alte masaje specifice zonei asiatice.