Masaj thailandez sau tailandez

 

In salonul nostru masajul thailandez este executat de maseuze originare din Bali, Indonezia, calificate nu numai pentru masajele de relaxare, dar si specializate in masajele asiatice (balinez, thai), pe care le folosesc si in scop curativ, nu doar recreational. Specialistele noastre au maini de aur si acest lucru nu poate fi descris pe site, acest lucru se simte si il simt toti clientii nostri, care revin periodic pentru a-si pastra o forma buna si o sanatate de invidiat.

Termenul corect in limba romana este de masaj tailandez si este putin ciudat ca forma masaj thailandez este mai raspandita, deoarce spunem Tailanda si nu Thailanda (scrierea anglo-saxona).

Istoria masajului thailandez

Se crede ca masajul thailandez a fost dezvoltat de Jivaka Kumar Bhaccha (in alte surse este mentionat Shivago Komarpaj sau Shiwog Gomarabat), medic a lui Buddha, cu mai bine de 2.500 de ani in urma in India. El si-a croit drum, o data cu raspandirea budismului, pana in Tailanda, unde tehnicile si principiile sistemului Ayurvedic au fost incet, incet, influentate de medicina traditionala chineza. Timp de multe secole, masajul thailandez a fost prestat numai de calugari, ca o componenta a medicinei Thai.

In 1292 regele Rama Khamheng a adoptat una din formele budismului ca religie de stat, si ulterior acestei date medicina Thai a fost protejata in temple numite Wat.

Din pacate, izvoarele scrise, texte pastrate cu sfintenie de-a lungul a multor generatii au fost distruse in 1767 in capitala Ayutthaya o data cu invazia birmaneza. S-a pastrat, in schimb, traditia orala, trasmisa din tata in fiu.

Probabil, tocmai ca anumite scrieri sa ramana si sa nu mai fie distruse, in 1837 de cel de-al treilea rege Thai Lama, a pus sa fie inscriptionate in piatra, la Wat Pho in Bangok, cunostintele vremii si au fost facute desene reprezentand corpul uman vazut din fata si din spate, impreuna cu liniile de energie care strabat organismul.

Particularitatile masajului thailandez

masaj thailandez cu stretching

Masajul thailandez difera de alte masaje traditionale prin faptul ca foloseste un sistem de linii energetice, numite Sen, care strabat organismul si care tin de corpul fizic. Liniile Sen sunt in numar de 10 dupa unii autori, altii indica 20 si sunt surse care citeaza 72.000, cifra care pare exagerata. Ele corespund cu practica chineza de acupunctura si cu medicina practicata in Ayurveda.

Iata si alte particularitati care indentifica un masaj thailandez: miscarile specifice de intindere (stretching) pe care le foloseste terapeutul cu bratele sau chiar picioarele sale pentru a forta intinderea bratelor sau picioarelor celui masat. De multe ori, clientii au senzatia ca au facut miscari ca de yoga, dar fara efort. In mod traditional nu se foloseste ulei, iar clientii raman imbracati.

In timpul unui masaj tailandez mai sunt folosite pe langa tehnicile obisnuite si compresia muschilor, facuta in mod ritmic si lent, mobilizarea articulatiilor, presopunctura. Este masat intreg corpul, incluzand capul, degetele de la picioare sau de la maini, chiar urechile sau stomacul. Oamenii descriu rezultatul ca fiind relaxant si energizant in acelasi timp.

Masajul se concentreaza pe circulatia sanguina si punctele de presiune pentru a restabili sanatatea interna a organismului, precum si pe flexibilitatea muschilor, tendoanelor si ligamentelor. De obicei, se incepe de la talpi si se continua spre cap, iar terapeutul poate folosi degetele, palmele, coatele si chiar genunchii in timpul procedurii.

Fiecare sesiune in parte va fi individualizata dupa problemele specifice ale clientului, la data respectiva, in functie de gradul sau de flexibilitate si blocajele energetice pe care le manifesta in canalele Sen. In afara de efectul de relaxare, masajul thailandez are un efect terapeutic demonstrat.

Beneficiile masajului thai

Vom enumera in continuare beneficiile fizice ale masajului thailandez:

  • ajuta la detoxifierea organismului si da un imbold sistemului imunitar
  • imbunatateste circulatia sangelui si scade presiunea din vasele de sange
  • duce la o mai buna circulatie a limfei
  • creste mobilitatea si flexibilitatea musculara
  • imbunatateste postura si echilibrul corpului
  • distruge blocajele energetice
  • imbunatateste respiratia
  • amelioreaza artritele si elimina durerea de spate
  • imbunatateste perfomantele fizice
  • previne bolile degenerative
  • incetineste procesele de imbatrinire
  • are actiune terapeutica intr-o multime de afectiuni

Trebuie sa mentionam si beneficiile mentale ale masajului thai:

  • schimba perspectiva asupra vietii si permite un echilibru emotional mai bun
  • ajuta concentrarea si creativitatea
  • limpezeste si calmeaza mintea
  • ajuta la clarificarea mintii

Pentru ca prezentarea sa fie completa vom arata si beneficiile psihologice ale masajului tailandez:

  • reduce stresul si starile anxioase
  • ii ajuta pe oameni sa-si ridice nivelul de energie
  • ajuta la dezvoltarea de disciplina si auto-control
  • creste nivelele de vitalitate
  • cladeste o forta interna si imbunatateste increderea de sine

Cine are nevoie de masaj tailandez?

Oricine poate beneficia de binefacerile unui masaj thai, dar mai ales daca aveti urmatoarele probleme si nu numai:

  • crampe in muschii picioarelor sau bratelor
  • probleme legate de mobilitatea redusa a coloanei vertebrale sau de postura gresita (scolioze, cifoze, lordoze)
  • dureri, mai ales, in zonele cervicala sau lombara dar si in zonele toracica si sacrala
  • probleme digestive cum ar fi diarea sau constipatia, eventual cronicizate, sau pasagere
  • mobilitate sau flexibilitate redusa a membrelor sau muschilor acestora

O sedinta de masaj thailandez dureaza, in salonul nostru 60 de minute si este executata de una din terapeutele noastre din Bali. Este tipul de masaj care solicita cel mai mult din punct de vedere fizic atat maseurul cat si pe cel masat. Daca sunt momente in care procedurile atrag durere va rugam sa informati terapeuta, care va reduce intensitatea.

Masaj thai pentru cap

Desi multi nu stiu, exista cateva zeci de grupe musculare la nivelul capului. Masajul acestei zone are rolul de a alunga oboseala, insomnia, migrenele si de a ameliora sinuzitele. Aici efectele dureaza cateva ore dupa incheierea procedurii. S-au constatat efecte benefice si pentru radacinile firelor de par.

O astfel de sedinta dureaza 30 de minute.

Masaj thai pentru picioare

Se face prin aplicarea de presiune in anumite zone ale talpilor. O actiune reflexa intr-o anumita parte a corpului poate fi stimulata prin manipularea unei zone specifice. Masajul care foloseste reflexologia din talpa poate fi facut  cu degetele, cu nodurile degetelor sau cu bucati rotunde din lemn pe pielea unsa cu ulei.

Reflexologia prin masarea picioarelor este practicata in Tailanda din vremuri stravechi si este un amestec de tehnici din China, din Shiastsu japonez si Ayurveda indiana, care produce o senzatie unica de echilibru si de relaxare.

O astfel de sedinta tine de obicei o jumatate de ora.

detaliu thai

Masaj thailandez Bucuresti – aici puteti beneficia si de alte masaje thai