Radiofrecventa bipolara si monopolara

 

Printre mijloacele moderne pentru slabit si combatere a celulitei este si radiofrecventa, o metoda noua, nedureroasa si non-invaziva.

Radiofrecventa poate fi folosita in tratamente faciale, cand este chemata sa atenueze ridurile si sa combata aspectul de piele lasata, sau in tratamente corporale, cand promite sa va scape de centimetri buni din talie sau de pe solduri si sa „topeasca” celulita, indiferent de stadiu.

Care sunt beneficiile radiofrecventei?

aparatul de radiofrecventa

In cazul tratamentelor faciale, radiofrecventa are urmatoarele avantaje:

 • tonifica epiderma, cea ce da un aspect mai ferm pielii lasate
 • creste in cantitati mici productia de elastina si colagen, ceea ce creste elasticitatea pielii
 • atenuarea ridurilor si asperitatilor
 • atenueaza cicatricile cauzate de acnee netratate corespunzator sau care au alte cauze superficiale
 • diminueaza pungile de sub ochi

In cazul tratamentelor corporale, radiofrecventa bipolara vine cu urmatoarele beneficii:

 • elimina sau reduce celulita prin distrugerea adipocitelor
 • atenueaza vergeturile si previne aparitia lor
 • induce slabire si remodelare corporala
 • ajuta la cresterea usoara a productiei de fibre de colagen, ceea ce creste fermitatea pielii
 • combate aspectul de piele flasca si deci ajuta femeile cu sanii lasati sau cu exces de piele in jurul genunchilor sau coatelor
 • creste gradul de oxigenare a testurilor
 • imbunatateste circulatia sangvina si circulatia limfatica
 • ajuta la eliminarea mai usoara a toxinelor din tesuturile epiteliale, conjunctive si musculare.

Cum functioneaza?

Functionarea aparatului de radiofrecventa bipolara are la baza emisia de unde electromagnetice cu frecventa mare, care ajunsa in tesuturile umane face ca electronii sa oscileze, sa vibreze. Aceasta oscilatie a electronilor pe orbitele lor creaza efectul de incalzire locala, care duce la termolipoliza, adica la lizarea prin temperatura a celulelor adipoase.

Oscilatia electronilor este dependenta de mai multi factori, printre care adancimea la care se gaseste tesutul, densitatea diferita a tesuturilor in functie de structura sa, etc. Astfel, s-a avut in vedere calibrarea din fabrica a aparatului, astfel incat celulele adipoase sa primeasca cea mai mare energie. Este interesant ca numai un anumit fel de celule a fost tintit si ca procedura este selectiva. Asa s-a ajuns ca celulele pielii sa fie incalzite la numai 40-44 de grade Celsius, pe cand temperatura in tesutul adipos ajunge la 60-68 de grade Celsius.

Aparatul de radiofrecventa poate folosi o singura lungime de unda si un singur pol, atunci se numeste ca functioneaza monopolar, poate folosi doua lungimi de unda si doi poli, si atunci se numeste ca functioneaza bipolar, radiofrecventa tripolara nu exista decat ca termen de marketing, in realitate sistemele multipolare sunt un amestec de monopolar cu bipolar. Polii sunt practic electrozi intre care circula curent. De asemenea, fluxurile de energie pot sa origineze din 5-8 canale separate.

Radiofrecventa monopolara poate penetra tesuturile mai in adancime (20 mm), pe cand radiofrecventa bipolara este mai precisa si penetrarea este mai mica (2-4 mm).

Daca doriti, puteti vedea urmarind linkul un studiu despre folosirea radiofrecventei.

Cum decurge tratamentul?

La noi in salon sedintele de radiofrecventa sunt mai scurte, adica 20-45 de minute, in functie de cate zone sunt lucrate. Pentru tratament facial ar fi necesare, si in general suficiente, 7-8 sedinte. Pentru tratament corporal este recomandat sa urmati 11-12 sedinte. Ca o regula, trebuie sa exista cel putin o zi de pauza intre sedinte.

Daca ati ales un tratament facial de radiofrecventa, veti simti o usoara caldura, care va inceta dupa incheierea sedintei si, in timp, veti constata reducerea ridurilor. Textura pielii este mai fina, tenul dv pare mai proaspat, intinerit si mai luminos. Veti remarca ca porii s-au mai inchis.

Daca ati ales un tratament corporal de radiofrecventa, veti experimenta o senzatie de caldura placuta in profunzimea tesuturilor, senzatie care va dura si dupa incheierea sesiunii. Tonifierea zonei tratate va fi vizibila in cateva sedinte, la fel si contractia straturilor adipoase. Clientele care au folosit aceasta procedura au descris-o ca pe o senzatie asemanatoare cu stransoarea pe care o simti atunci cand porti corset.

 

Tratament Radiofrecventa Bucuresti – aici puteti beneficia si de alte tratamente anticelulita sau pentru slabit